Onderwijsondersteuning

Met een team van gekwalificeerde begeleiders bieden wij uw kind ondersteuning bij het leren en/of het ontwikkelen van schoolvaardigheden.

Wij vinden het belangrijk om samen met u en uw kind te kijken welke ondersteuning passend is en of er eventueel behoefte is aan een combinatie van onze professionele diensten. Indien gewenst betrekken wij u als ouder maar ook de school bij dit traject om tot een optimaal resultaat te komen.

De ondersteuning van Mooi Jong kan bestaan uit:

Huiswerkbegeleiding

Tijdens onze begeleiding bij huiswerk staat de hulpvraag van uw kind centraal. Wij leren uw kind de juiste manier van leren, wij ondersteunen bij het behandelen van de lesstof en wij helpen bij het overhoren.

De coaches van Kindercoachpraktijk Mooi Jong bieden uw kind de beste hulp bij huiswerk.

Bijles

Bij Mooi Jong maken wij gebruik van gekwalificeerde bijlesdocenten.

Wanneer uw kind extra ondersteuning nodig heeft bij een bepaald vak dan kan het bij ons terecht voor individuele bijles. Tijdens deze bijles kijken wij samen wat uw kind nodig heeft om tot betere resultaten te komen.

Bij de start van de ondersteuning zullen wij onderzoeken wat er nog lastig is voor uw kind en of er eventueel basiskennis mist. Vervolgens gaan wij samen aan de slag met passende stof afgestemd op de doelen van uw kind.

Tevens bieden wij examentrainingen op maat aan.

Remedial teaching

Remedial teaching is individuele ondersteuning voor leerlingen die moeite hebben met spelling, rekenen en begrijpend lezen.

Goede taal-, lees- en rekenvaardigheden zijn van grote invloed op het welbevinden van leerlingen. Wij achterhalen samen met de leerling de onderwijsbehoeften en we bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de gewenste doelen worden behaald. Vervolgens gaan wij op een passende manier met de leerling aan de slag om de vaardigheden aan te leren.

Examentraining

Elk jaar organiseert Kindercoachpraktijk Mooi Jong examentrainingen voor alle vakken. Aan de hand van uitleg, aantekeningen en examenopdrachten zullen we alle relevante stof behandelen.

De examenkandidaten worden in kleine groepjes begeleid door Universitair geschoolde docenten en ervaringsdeskundigen. Tijdens deze trainingen is er voldoende ruimte voor individuele aandacht wanneer een bepaald onderwerp nog lastig is.

Intelligentietoetsen

Het kan zijn dat het voor u of de school van uw kind niet helemaal duidelijk is welk onderwijsniveau het meest passend is voor uw kind. U kunt dan een intelligentietest bij ons laten afnemen. Voor individuele ‘Wisc III’ of ‘NIO’ intelligentietesten bent u bij Kindercoachpraktijk Mooi Jong aan het juiste adres. Tevens kunnen wij de WISC en de NIO afnemen voor scholen.