(S)VIB -VHT beeldcoaching

Wat is (School) Video Interactie- begeleiding / Beeldcoaching?

(School) Video Interactie-begeleiding of beeldcoaching is een vorm van oplossingsgericht, kortdurend coachen waarbij gebruik wordt gemaakt van video-opnames.
Door samen met uw kind de beelden terug te kijken, komen we erachter wat er gebeurt in de klas op school. We bekijken wanneer het goed gaat en wat er nodig is het vaker goed te laten gaan. Hierbij worden de ouders en ook de leerkracht of docent betrokken zodat er afstemming kan plaatsvinden op de behoeften van het kind.

Ook voor docenten

Tevens wordt (School) Video Interactie-begeleiding gebruikt om leerkrachten en docenten te begeleiden wanneer zij een hulpvraag hebben. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van video- opnames en wordt het beeld gezamenlijk teruggekeken.
Als docent of leerkracht kunt u zich bewust worden van krachtmomenten en bekijken we hoe deze kunnen worden uitgebreid om zo tot een passend antwoord op de hulpvraag te komen.

Video Home

Kindercoachpraktijk Mooi Jong is ook gecertificeerd om Video Home-trajecten te doen. Hierbij ligt de nadruk op de verbetering van de interactie tussen u en uw kind in de thuissituatie. Eventueel kan er een combinatie worden gemaakt met opnames op school om op alle gebieden de juiste ondersteuning te bieden.