Kind en scheiding

Een echtscheiding leidt vaak tot een emotionele, verdrietige en verwarrende periode. Voor ouders en kinderen een totaal nieuwe situatie waar iedereen aan moet wennen.
Gedurende deze periode is het soms lastig voor ouders om de kinderen te volgen en te ondersteunen. Daarom biedt Mooi Jong de volgende hulp bij echtscheiding:

Individuele kinder- en jeugdcoaching bij scheiding

Bij individuele kinder- en jeugdcoaching wordt samen met uw kind  gekeken wat hij of zij nodig heeft om zich prettig te voelen in de nieuwe situatie en hoe uw kind dit kan inzetten.

Het Zandkastelenprogramma®

Het Zandkastelenprogramma® helpt kinderen tussen de 4 en 17 jaar op weg om door de scheidingsperiode heen te komen.
Het is een preventief en laagdrempelig programma met creatieve werkvormen. Het doel van het programma is eventuele problemen te voorkomen of te verminderen. De verwerking van de scheiding kan hiermee op gang gebracht worden.
Het Zandkastelenprogramma® biedt kinderen (en hun ouders) aan het begin van de scheidingsperiode een steuntje in de rug.

Ouderbijeenkomst

De ouders volgen voorafgaand aan het programma voor de kinderen een ouderbijeenkomst waarin zij uitleg krijgen over wat een scheiding voor kinderen betekent. Zij krijgen handvatten aangeboden om hun kinderen te begeleiden in de hectische scheidingsperiode.

Speciaal programma voor kinderen

Het Zandkastelenprogramma® kan ook individueel en door kinderen binnen een gezin gevolgd worden. In een speciaal op hun leeftijdsgroep afgestemd programma van één ochtend of middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt en hoe ze daar mee om kunnen gaan.
Voor meer informatie kijk op www.zandkastelen.nl
Neem contact op met Kindercoachpraktijk Mooi Jong als u hulp nodig heeft voor uw gezin bij echtscheiding.