sociale vaardigheidstraining den haag

Voor professionals

Wat is het goed dat docenten en leerkrachten zich altijd kunnen blijven ontwikkelen. We zijn hierbij graag van betekenis. De afgelopen tien jaar hebben wij vele startende docenten begeleid op hun werkplek en hebben wij een mooi programma ontwikkeld om hen te ondersteunen op weg naar hun diploma. Tevens zijn wij medeoprichter van het platform zij-instroom. Ook bieden wij workshops en trainingen aan die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Het train de trainer principe wat wij hanteren zorgt ervoor dat de de training wordt geborgd binnen de school en dat de opgedane kennis zich blijft verspreiden onder het team.

Deze trainingen kunnen bij jullie op school worden georganiseerd of bij ons op locatie.

Train de trainer 'werken aan executieve vaardigheden'

Onze gecertificeerde EF trainer verzorgt een training op maat bij jou op school of bij ons op locatie.

Na de training:
• Heb je voldoende kennis van executieve functies en vaardigheden om vragen van jouw collega's, ouders en leerlingen  te kunnen beantwoorden.
• Weet je hoe je op een juiste manier leermiddelen in kan zetten om te ondersteunen bij het ontwikkelen van executieve vaardigheden.
• Heb je geoefend met diverse gespreksvaardigheden en het gebruik van verschillende leermiddelen.
• Kan je direct aan de slag met de leerlingen bij jou op school om hun executieve vaardgheden te vergroten.

Wij bieden deze training zowel individueel als in groepsverband aan.

Individuele beeldcoaching/SVIB

Onze gecertificeerde beeldcoaches gaan samen met de (startende) leerkracht, docent of onderwijsondersteuner aan de slag om ervoor te zorgen dat zij vol vertrouwen voor de klas staan! We zorgen ervoor dat zij bewust worden van hun kracht en deze ook in weten te zetten voor de klas. We maken gebruik van Video-opnames en kijken het beeld samen terug n.a.v. de analyse van de trainer. De leerkracht/onderwijsondersteuner formuleert een hulpvraag waarmee we samen aan de slag gaan, deze kan betrekking hebben op klassenmanagement, didactiek en interactie met de groep of een specifieke leerling.

Een individueel basistraject is op maat en bestaat uit:.
• Een persoonlijk intakegesprek
• 3 Beeldopnames
• 3 Nagesprekken

Indien gewenst bieden we een maatwerktraject aan.

Intervisie (startende) docenten, leerkrachten en onderwijsondersteuners

Onze ervaren trainers organiseren intervisiebijeenkomsten waarin deelnemers vraagstukken inbrengen, in de vorm van casussen of video-opnamen. De vragen worden stuk voor stuk besproken. Anderen denken mee en geven feedback, suggesties en oplossingsrichtingen. Er worden onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de praktijk op de werkvloer.

Wat levert intervisie op? Inzichten en adviezen die collega's elkaar geven zijn volledig toegespitst op de dagelijkse praktijk bij jouw school. Je leert je nieuwe collega's leren elkaar beter kennen, vertrouwen en steunen waardoor ze ook buiten de intervisiemomenten bij elkaar terecht kunnen. Oplossingen die van de deelnemers zelf komen, hebben direct draagvlak, geven veel verdieping en verhogen het werkplezier

Workshop oplossingsgerichte gesprekstechnieken voor professionals

Tijdens onze workshop:

• Bieden we algemene informatie over oplossingsgerichte gespreksvoering
• Geven we inzicht in het verschil tussen probleemgerichte en oplossingsgerichte gesprekstechnieken
• Wordt inzicht verkregen in het voordeel van het inzetten van oplossingsgerichte gespreksvoering
• Geven we concrete direct bruikbare voorbeelden van oplossingsgerichte vragen
• Oefenen we oplossingsgerichte gesprekstechnieken zoals het gebruik van schaalvragen

Voorafgaand aan de workshop bespreken wij met school de specifieke wensen. De totale duur van de workshop bedraagt 3 uur. (evt. 2x 1.5 uur)

Trainingen op maat

Wij denken graag mee met de scholen. Iedere doelgroep is uniek en loopt tegen andere zaken aan. Wij hebben ervaring met het inzetten van verandertrajecten op scholen en het schrijven en geven van trainingen op maat. Door samen met de school te inventariseren wat er nodig is, kunnen we de inhoud van onze trainingen afstemmen op de wens van de school. Wij gaan graag vrijblijvend in gesprek om onze ervaringen te delen en te kijken of we ook op jouw school iets kunnen betekenen.

Meld je nu aan

Bij mooi jong kan je binnen een week al beginnen