Nieuwe Projecten

Platform zij-instroom

Het is bekend dat er veel partijen al heel goed bezig zijn om de verschillende aspecten rondom de kwaliteit van zij-instroom trajecten binnen het onderwijs te verbeteren. Als aanjager, verbinder en ontwikkelaar wil het platform zij-instroom de beste initiatieven samenbrengen. Trots om samen met het Caop bij de ontwikkeling van dit platform betrokken te zijn.

Ontwikkeling PTA’s flexcollege

Het Flexcollege in Den Haag gaat vanaf oktober gebruik maken van eigen PTA’s. Hierdoor kunnen zij de stamscholen ontlasten. Wij zijn gevraagd om de PTA’s voor de vakken Nederlands en Engels voor alle niveaus en alle leerjaren te schrijven. Fijn dat wij bij mogen dragen aan kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs.

De overstap @ Dalton Den Haag

Wij organiseren aan het eind van de zomervakantie een cursus voor leerlingen die overstappen van 4 TL naar 4 Havo en van 5 Havo naar 5 VWO. Tijdens deze cursus werken we samen met de leerlingen aan de kernvakken om een soepele overstap te garanderen.

Detachering docenten & RT-ers

Op aanvraag van scholen in Den Haag plaatsen wij onze docenten en RT-ers op verschillende VO scholen in Den Haag.

Time2act – extra ondersteuning als gevolg van Corona

Wij bieden extra ondersteuning voor leerlingen die een achterstand hebben opgelopen als gevolg van Corona. Reeds vanaf april bieden wij online ondersteuning aan voor leerlingen van Veurs en Vatel en Hofstadmavohavo. Vanaf september zullen wij ook op onze locaties en op de scholen leerlingen live ondersteunen en zullen ook 100 leerlingen van Hofstadlyceum hier gebruik van gaan maken.

Intervisie-bijeenkomsten & spreekuur nieuwe docenten

Vanaf september gaan de maandelijkse intervisie-bijeenkomsten voor nieuwe docenten bij Heldring College van start. Komend schooljaar organiseren wij ook een wekelijks spreekuur zodat de nieuw docenten optimaal gehoord en gezien worden.