Mindful parenting

Hulp bij opvoeding

”Heeft u ook weleens last van stress bij de opvoeding?”
”Zou u meer geduld willen hebben naar uw kind?”

Waarom Mindful Ouderschap?

Het opvoeden van een kind kan de meest dankbare, plezier- en zingevende manier zijn. Soms lukt het alleen even niet om het zo te voelen.
Elk kind en elke levensfase van het kind kent nieuwe dingen om van te genieten, maar kan ook voor mogelijke problemen zorgen.

Groepstraining Mooi Mindful Ouderschap

De 8-weekse groepstraining Mooi Mindful Ouderschap (afgeleid van het programma Mindful Parenting) helpt u om uit de stress-van-alle-dag te stappen en meer in het hier-en-nu te zijn. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor contact en genieten van het samenzijn met uw kind.
Met onze hulp bij opvoeding helpen wij u ook bewust te worden van uw eigen reactiepatronen in stressvolle situaties. U krijgt bruikbare handvatten om hiermee om te gaan.
Zo hoeft u niet meer in uw valkuil te stappen, maar leert u op een creatieve manier om te gaan met de uitdagingen van het ouderschap. Daarvan profiteert niet alleen uzelf maar vooral ook uw kind.

Voor wie bieden wij hulp bij de opvoeding?

Voor alle ouders die weleens stress in de opvoeding ervaren. Zowel vaders als moeders zijn welkom. Ouders die de training samen doorlopen ervaren vaak steun van elkaar in het doen van de oefeningen en begrijpen elkaars reactiepatronen ook beter.

De methode van Kindercoachpraktijk Mooi Jong

Het programma bestaat enerzijds uit psycho-educatie over het effect van stress op de opvoeding en anderzijds uit oefeningen in aandachtig ouderschap. Deze oefeningen bestaan uit verschillende meditatie- en yoga-oefeningen.
Het is de bedoeling om deze vooral thuis te oefenen. Hierdoor ontwikkelt u een buffer tegen stressvolle opvoedingssituaties en brengt u rust in uw gezin.

Goed ouderschap

De basis van goed ouderschap begint met eerst goed voor uzelf te zorgen. Naast dit wordt u geleerd om op een onbevooroordeelde manier met eventuele problemen van uw kind om te gaan en acceptatie en mededogen in de opvoeding te brengen.
De deelnemende ouders krijgen een werkboek en CD als hulpmiddel om thuis te oefenen. Van de ouders wordt gevraagd dagelijks een uur per dag te oefenen.

Onderzoek

Onderzoek wijst uit dat door mindfulness toe te passen een hogere kwaliteit van leven mogelijk is en dat het effectief werkt tegen stress.
Ouders die een cursus Mindful Ouderschap gevolgd hebben, ervaren daarna minder opvoedingsstress, de kwaliteit van de opvoeding verbetert aanzienlijk en aanwezige gedragsproblemen verminderen bij ouders en kinderen. Maak een afspraak bij Kindercoachpraktijk Mooi Jong.